Облаштувати церковний комплекс для паломництва біля джерела Святої Трійці, що в селі Привільне, Дубенського району, хочуть прихожани Свято-Троїцької церкви УПЦ-КП.

З цією метою представники релігійної громади підготували звернення до керівництва Дубенського міжрайонного управління водного господарства. Адже наразі територія, на якій протікає джерело, перебуває у власності установи. Для того ж, щоб розпочати там будь-які роботи, люди просять передати земельну ділянку у власність релігійної громади. Кажуть, що вже є меценати, які можуть допомогти з фінансуванням, технікою та іншими матеріалами для проведення необхідних робіт. У той час, як коштів на це з місцевих і державного бюджету не закладено та надаватись не передбачається.

За словами прихожанки храму Ірини, на підтримку звернення вже зібрали більше 300 підписів.

- Наразі ми передали звернення у Дубенське міжрайонне управління водного господарства і чекаємо їх відповіді. Дуже надіємося, що вони нададуть згоду. Адже це справді важлива справа. Ми давно мали намір належним чином облаштувати територію навколо благодатного джерела, бо віримо в його чудодійні властивості та неодноразово в них переконувалися. Також про наше джерело відомо далеко за межами Дубенщини і за духовним збагаченням сюди приїжджає чимало мешканців, як нашої області, так і сусідніх. Віримо, що нам вдасться втілити задумане і джерело Святої Трійці стане повноцінним місцем для паломництва та допоможе багатьом вірянам, які сюди приїжджатимуть, - додає жінка.

Нагадаємо, в 2011 році громада с. Привільне, небайдужі віряни та меценати своїми силами розчистили джерело, облаштували територію навколо нього, встановили хрест, прибрали місцевість та проклали дорогу до святині. У 2012 році джерело Святої Трійці було освячено. Нині ж на місці, де протікає благодатне джерело, хочуть облаштувати цілий церковний комплекс. Для цього вже розробили генеральний план будівель, які мають спорудити. Передбачається, що там збудують криницю, каплицю та навіс над самим джерелом, а також купальню, роздягальню, церковну крамницю. А також облаштують місця для відпочинку паломників і дитячий майданчик. Адже тамтешні мешканці прагнуть, щоб благодатне джерело Святої Трійці стало місцем для паломництва.