Понад три тисячі хворих на вірусний гепатит - і це число стрімко зростає! Така статистика захворювань в Рівненській області. Тож до Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами прямісінько на Майдані Незалежності охочі рівняни проходили безкоштовний експрес-тест на захворювання.

Біля мобільної лабораторії на колесах зібралося багато люду - це охочі пройти безкоштовний експрес-тест на наявність вірусного гепатиту.

На диво, молоді на Майдані немає, у чергах - самі пенсіонери.

Представники фонду "Наше майбутнє" розповідають: у Рівному проводять такі акції вже 5-ий рік поспіль. Нині ж лікувати вірусний гепатит стало трохи простіше, адже з'явилися нові методи лікування.

Спеціалісти прогнозують: у 2017-20 роках число хворих на вірусні гепатити зросте майже у 2 рази. А разом з тим - патології та наслідки ставатимуть все складнішими.

На Майдані не лише охочі перевіритися, а ті - для кого боротьба з вірусним гепатитом вже в минулому. Дмитро розповідає: проходив курс лікування двічі. Та зусилля не були марними - нині він здоровий.

Найбільша небезпека вірусного гепатиту - відсутність симптомів. Тож вчасно діагностувати гепатит - це зробити перший крок до одужання.