Двом 39-ти та 37-річним братам повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Незабаром справу буде направлено на судовий розгляд.

Нагадаємо, 10 липня у м. Дубно двоє братів та сестра за чаркою поминали своїх батьків. Та коли брати перебрали вжиту дозу алкоголю, між чоловіками почалася сварка. Сестра, аби утихомирити родичів, повідомила до поліції.

У момент, коли працівники дубенської поліції зайшли до їхньої оселі, брати саме з’ясовували стосунки, кричали один на одного та шарпались. Помітивши правоохоронців, старший із родичів почав лайкою висловлюватись у їх адресу, погрожувати.

Після цього він схопив кухонного ножа та намагався вдарити ним дільничного офіцера. Поліцейський миттєво зреагував та вибив ножа із рук нападника.

Брати продовжували поводитись агресивно, на зауваження не реагували, шарпали поліцейських за формений одяг, тому до них були застосовані наручники. Медичний огляд молодшого дебошира засвідчив стан його алкогольного сп’яніння, сам нападник від проходження аналогічної процедури відмовився. Утім, як повідомляють свідки, чоловік ледь тримався на ногах.

«За фактом опору працівнику правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків було відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 342 Кримінального кодексу України, — повідомив начальник Дубенського відділу поліції Володимир Голубош. — Обом чоловікам вже повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, тож справу невдовзі слідчі скерують до суду з обвинувальним актом». Відповідно до санкції статті зловмисникам загрожує покарання у виді штрафу від 1700 до 3400 гривень, або арешт на строк від трьох до шести місяців, або обмеженням волі строком до чотирьох років, або позбавленням волі до двох років.

pic