Приватизація чи ремонт - що робити далі з гуртожитком на вулиці Небесної сотні, 6 намагалися з'ясувати сьогодні ще й члени міськвиконкому. Кажуть: будинок аварійний, тож людей треба виселити, а вже тоді братися за ремонт. Мешканці з тим не згодні - виселятися не хочуть, та й взагалі, переконують будинок зведений у 1914 році простоїть ще століття.

Забили на сполох на початку червня мешканці гуртожитку на вулиці Небесної сотні, 6а. Мовляв: їх будинок визнали аварійним, тож людей хочуть виселити. А от чи заселять назад після ремонту - сумніваються. відтоді приходили і до міських депутатів, аби ті надали дозвіл на приватизацію кімнат. З такою ж вимогою прийшли на засідання міськвиконкому. Комунальники стоять на своєму - аварійним будинок був іще у 2011, а відтоді стан споруди ще гірший.

Люди обурені! Запевняють - з міської казни заплатили незрозуміло за що, бо обстеження будинку провели аби-як.

Міські владці наполягають: віддати на приватизацію аварійний будинок не можуть, а споруда такою є вже не один рік. Та й будинок маневровий, тобто постійно там жити і взагалі ніхто не мав би. Попри це, кажуть мешканці, півтора роки тому у будинок поселили нових жильців.

Після тривалих суперечок все ж дійшли до спільного знаменника: визнання будинку аварійним відтермінували. Навіть погодилися виділити гроші з міського бюджету на повторну експертизу його стану. Організацію, яка її проводитиме, визначать самі мешканці. Люди ж натомість поки погодилися не нести заяви на приватизацію кімнат.