На вимогу мешканців гуртожитку, що на вулиці Небесної сотні, 6А в Рівному, члени міськвиконкому відклали прийняття проекту рішення щодо визнання будівлі аварійною.

Наразі місцева влада й мешканці домовилися до того, що буде проведене ще одна оцінка аварійності будівлі. Допоки цього не буде, мешканці пообіцяли не нести заяви на приватизацію кімнат у гуртожитку.

У свою чергу міський голова Рівного Володимир Хомко запевнив, що якщо мешканці дотримаються слова, то будівлю не визнаватимуть аварійною допоки не буде нових висновків щодо цього. Якщо ж жителі гуртожитку порушать домовленість, то мер сказав, що відразу збере позачерговий виконком і приймуть рішення про визнання будівлі аварійною.

Нагадаємо, гуртожиток на вулиці Небесної Сотні, 6А був побудований у 1914 році. Він належить міській владі, тому мешканці досі не змогли приватизувати кімнати в ньому. Будинок вже тривалий час перебуває в аварійному стані і міська влада пропонує капітальний ремонт. Проте мешканці припускають, що аварійний гуртожиток просто хочуть знести. В аварійній будівлі наразі проживає сорок родин.

До теми: Куди виселятимуть мешканців гуртожитку у центрі Рівного? [ВІДЕО]