Через три дні спливає термін подання електронних заяв на вступ до вищих навчальних закладів України.

За даними ДП «Інфоресурс», в системі є абітурієнти, які не підвантажили скан-копію атестату - зараз вони недопущені до конкурсу на місця держзамовлення. Однак, все можна виправити - потрібно звернутись до приймальної комісії одного з вишів.

Абітурієнт може перевірити статус своєї заяви у кабінеті вступника. У правому верхньому куті - навпроти номеру заяви, відображається статус заяви вступника. Якщо все нормально, плашка в цьому місці буде зеленою, а статус заяви відображатиметься як: «Допущено до конкурсу». Якщо проблема є, плашка буде червоною або жовтою, а статус відображатиметься як: «Відмовлено ВНЗ» або «Потребує уточнення».

У разі відмови, ВУЗ зобов’язаний вказати причину недопущення заяви до конкурсу – вона зазначається у нижньому лівому кутку («Кометар ВНЗ»).

Якщо ВУЗ, куди абітурієнт подавав заяву, відхилив її з причини відсутності скан-копії атестату - потрібно звернутися напряму до приймальної комісії одного з вишів.

Скан-копію атестату можна або надіслати до ВНЗ через електронну пошту, або особисто відвезти на флешці до приймальної комісії - там зможуть напряму підвантажити скан у кабінет вступника. Достатньо, щоб приймальна комісія одного з обраних вишів довантажила скан – він автоматично стане доступний усім іншим університетам, куди абітурієнт подав документи, через його особистий кабінет.

Прийом документів на вступ до ВНЗ триватиме до 18 години 27 липня.