Благоустрій без блага для людей. Міські комунальники взялися наводити лад у дворах Рівного: ліквідовують ямковість, асфальтують подвір'я, замінюють бордюри. Попри це мешканці будинку по вулиці Степана Бандери, 52 нині не впевнені, що із оновленням їхнього двору до них зможуть доїхати спецавтомобілі. Адже ще до цього були прецеденти, коли авто не могли розминутися один з одним. Що вже говорити зараз, коли відстань від під'їзду до бордюру зменшилася.

Мешканці будинку вже від ранку чергують біля під'їздів та слідкують за тим, що відбувається у дворі. За їхніми словами, відділ благоустрою управління ЖКГ міста Рівного оновлює їхнє подвір'я, але у дивний для мешканців спосіб.

Люди переконані, навіть не маючи технічної освіти, "на око" можна побачити, що спецавтомобілі навряд чи без перешкод доїжджатимуть до їхніх під'їздів. А в екстрених ситуаціях це може коштувати життя людей.

Ми відразу телефонуємо до відділу благоустрою ЖКГ Рівного, аби від них отримати коментар стосовно дотримання усіх норм під час виконання робіт.

Потому відразу телефонуємо до керівництва управління ЖКГ - там на нас теж очікує фіаско.

Навіть по обіді ми так і не змогли поговорити із головними комунальниками міста, адже після нарад у них розпочалися виїзди на інші об'єкти. Поспілкуватися не вдалося і з керівником підприємства, яке безпосередньо виконує роботи - "Рівне автошляхбуд". Поки "обривали" телефони, на наших очах відбувався яскравий приклад того, як заїжджатиме авто пожежників у двір. Адже робочий КРАЗ буквально на 30 см ширший за спецавто ДСНСників і асфальтованої частини йому було очевидно замало. Майбутні "нові" бордюри опинятимуться між колесами авто.

Перший місцевий, в свою чергу, триматиме руку на пульсі і таки сподівається побачити проект благоустрою двору по вулиці Степана Бандери, 52 на власні очі: зі всіма розрахунками та кресленнями, а також добиватиметься коментарів від комунальників. Самі ж мешканці будинку говорять, відступати не збираються і в тому вигляді, який їм пропонує місто, вони двір приймати не будуть, і абияк вкладені бордюри тут не лежатимуть. Кажуть, у разі потреби навіть фізично перешкоджатимуть їх вкладанню.