Минулотижневі події у Туреччині сколихнули чи не увесь світ. Спроба державного перевороту відбулася у містах Стамбул та Анкара. Тоді противники чинного Президента Туреччини Реджепа Ердогана силами військових намагалися захопити владу в країні. Проте спроба виявилася невдалою. І вже на ранок, після обстрілів, діючий голова держави продовжив розбірки з повстанцями. Колишня рівнянка, а нині громадянка Туреччини на власні очі бачила перебіг тих буремних подій.

Все відбулося буквально за лічені хвилини. Сім'я Ольги була на той час вдома, коли у новинах показали, що військова техніка перегородила міст через Босфор, утворивши страшенні затори на дорогах. У ЗМІ переворот не коментували, та і місцеві жителі могли лише здогадуватися про те, що відбувається. Згодом почали приходити смс-повідомлення із закликом виходити на вулиці, підтримувати чинну владу та відстоювати свою свободу.

Від неможливості передбачити розвиток подій місцеве населення Стамбулу купувало продукти, обмінювали онлайн ліри на долари та намагалися не виходити із домівок. Ольга каже, неофіційно населення розділене на три категорії: ті, хто підтримує Ердогана, політичні атеїсти та ті, хто проти політики нинішнього президента. Через події в Туреччині згадали і Україну.

Ольга продовжує: близько третьої години ночі ситуація ніби стабілізувалася і у ЗМІ повідомили про придушення перевороту. Проте вибух, що пролунав невдовзі, знову змусив понервувати.

До ранку ситуація стабілізувалася, обстріли припинилися і люди почали виходити на вулицю. Від того дня і донині - щовечора відбуваються так звані "майдани": люди виходять на вулиці, святкують та радіють своїй перемозі. Влада Туреччини ввела на три місяці надзвичайний стан і тому масові зібрання заборонені. Також посольство України в Турецькій Республіці наголошує, всім громадянам нашої держави необхідно мати при собі документи, що засвідчують особу і без них не виходити на вулицю. За повідомленнями МЗС України, загиблих співвітчизників під час кривавих подій у Стамбулі немає.