9 мільйонів 130 тисяч гривень за рахунок перевиконання бюджету Рівного у першому півріччі планують виділити на медичну галузь Рівного.

Як розповіла під час засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства і дитинства та соціального захисту населення повідомила начальник управління охорони здоров'я Вікторія Покоєвчук, ці кошти мають бути спрямовані на низку потреб галузі.

- Зокрема, на закупівлю знеболюючих препаратів, наркозу, засобів для лабораторних досліджень, кисню, засобів для ренгенелогчних досліджень, невідкладної медичної допомоги, продуктів харчування тощо. Окрім того, потрібні кошти для придбання обладнання для центральної міської лікарні, проведення капітального ремонту закладів та запровадження автоматизованої медичної інформаційної системи, - зазначила Вікторія Покоєвчук.

Всього галузь потребує у 2016 році додатково 9 130 000 гривень. З них на медикаменти передбачається витратити 3 000 000 гривень, на медикаменти для пільгових категорій населення 1 400 000 гривень, на придбання обладнання - 3 500 000 гривень і на проведення капітальних ремонтів - 1 230 000 гривень.

Тим часом голова комісії Юрій Осіпчук пропонує підтримати ці видатки, окрім капітальних. Адже на його думку 10% коштів із перевиконання бюджету міста на медицину - це дуже мало.

- Медична галузь Рівного пропонує значно більшого фінасування. Адже потрібно її розвивати, а не "латати дири". Окрім того, зараз у Рівному практично не розвивається первинна медицина. І це питання, яке потрібно вирішувати, - вважає Юрій Осіпчук.

Нагадаємо, бюджет Рівного у першому півріччі було перевиконано майже на 90 мільйонів гривень.