Відкриття відбудеться завтра, 20 липня о 10.00.

Філія розміщуватиметься на 5 поверсі відділення функціональної діагностики Рівне нського обласного клінічного лікувально-діагностичного центру імені Віктора Поліщука .

Довідково: Співпраця ДУ «Інститут Серця МОЗ України» з Рівне нським обласним клінічним лікувально-діагностичним центром імені Віктора Поліщука розпочалася у 2013 році. Так, у відділенні функціональної діагностики РОКЛДЦ щорічно діагностується близько двох тисяч вроджених та набутих вад серця, 30% з них виявляється вперше. Тому лікарі відділення здійснювали відбір пацієнтів з кардіохірургічною патологією для консультацій лікарями Інституту. У заплановані дні фахівці Інституту серця проводили безплатні обстеження та консультації на базі РОКЛДЦ. Упродовж 2013-2015 років проведено 6 виїздів бригад кардіохірургів в РОКЛДЦ, проконсультовано 511 пацієнтів, з них 264 дитини та 247 дорослих. У подальшому в Інституті серця прооперовано 146 хворих, з них 39 дітей. Співпраця продовжилась і в 2016 році.

Для покращення надання високоспеціалізованої медичної допомоги з питань кардіології, хірургії серця і магістральних судин населенню Рівне нщини професором Борисом Тодуровим було ініційовано створити на базі РОКЛДЦ філію Інституту серця.

Основним завданням філії має стати проведення заходів на поліпшення показників здоров’я населення Рівне нської області шляхом покращення надання високоспеціалізованого консервативного та оперативного лікування хворих на серцево-судинні захворювання та поєднану патологію, проведення заходів з підготовки, перепідготовки, стажування медичних кадрів, впровадження новітні технологій та методів надання висококваліфікованих медичних послуг.