Більшість рівнянок вважають, що жіноча консультація має перебувати в окремому приміщенні, як це було раніше. Принаймні про це свідчать результати опитування відвідувачів жіночої консультації в приміщенні поліклініки №2, яке активісти проводили в Рівному.

Як розповів один із ініціаторів реалізації проекту “Місцеві бюджети медицини під контролем громадських і пацієнтських організацій” В'ячеслав Долід, під час опитування активісти враховували вік репондентів, цікавились, як часто вони користуються послугами жіночої консультації, чи зручно це в сучасних умовах та низку інших аспектів.

- Так, участь в опитуванні взяли 13,6% людей, віком від 18 до 25 років, 81,8% - віком від 25 до 45 років і 4,5% - від 46 до 60 років. З них 50% опитуваних користуються послугами жіночої консультації один раз на рік, 45,5% - раз у квартал і 4,5% - раз у місяць. Відвідувати жіночу консультацію в нинішіх умовах зручно 40% жінок і 59,1% опитуваних кажуть, що стало гірше. Окрім того, більшість респондентів, а саме 81,8%, хочуть, щоб жіноча консультація перебувала в окремому приміщенні, як це було в 2015 році, 13,6% рівнянок, які взяли участь в опитуванні - байдуже і лише 4,5% опитаних не вважають, що установі потрібне окреме приміщення. На запитання ж, чи згідні рівняни з тим, що новий добудований корпус поліклініки №2 був переданий управлінню соцзахисту населення, а не жіночій консультації, 81,8% опитаних відповіли "так", 9,1% - "ні" і 9,1% рівнян сказали, що їм байдуже. Так, активісти надали результати цього опитування представникам місцевої влади та надали свої пропозиції щодо вирішення ситації, що склалася, - каже В'ячеслав Долід.

Читайте також: Чи можуть обійтися медичні заклади Рівного без благодійних внесків?

Тим часом медики стверджують, що варто враховувати й те, що якщо жіноча консультація перебуватиме в окремому приміщенні, то це будуть додаткові витрати на її утримання із міського бюджету. П також запевняють, що наразі загальні медичні послуги у закладах міста для рівнян безкоштовні.