"Вони для нашої історії - однозначні герої", - так означує персонажів своєї нової книги рівненський митець Юрій Журавель. Фронтмен гурту "Ot vinta", давно знаний своїми злободенними карикатурами, нині намагається заповнити прогалину - відновити історичну пам'ять українців.

Від перемог князя Святослава до сучасної звитяги на барикадах Сходу. Такі історичні періоди вміщує у собі книга відомого рівнянина Юрія Журавля. Концепція, текст та ілюстрації - це усе робота фронтмена гурту "Ot Vinta". Надихнути на пізнання української історії через здобутки справжніх лицарів - ось мета книги під назвою "Битви за землю рідну".

У книзі є й неоднозначні для громадського загалу імена Бульби-Боровця та Махна. Хтось з істориків їх недооцінює, хтось ідеалізує. Проте Юрій Журавель не сумнівається: вони усі герої, бо ж боролися за незалежність України. Хоч і у різний спосіб.

Митець підлаштував доробок під вимогу сучасності: безліч ілюстрацій, мінімум тексту. Тож формат верстки, на думку пана Юрія, нагадує планшет. Митець радить читати "Битви за землю рідну" уголос разом з малечею. Аби виховати покоління українців на перемогах. А поки-що на презентації книгу пощастило оцінити дорослим.

На палітурці книги під різними прапорами стоять воїни з різних століть та держав. А головне, що імен, які повинен знати кожен українець, набагато більше, ніж у книзі. Тож робота Юрія Журавля матиме продовження.