На 32-річного рівнянина двічі скоювали напади, причому між випадками минуло всього два дні.

Спочатку 13 липня наркозалежний сусід облив його хімічною речовиною, а через два дні у нього стріляли на подвір’ї будинку.

Читайте детальніше: У Рівному розшукують "нічного стрілка"

Наразі поліцейські встановили осіб, причетних до скоєння злочинів.

Близько 19.30 13 липня до поліції повідомила дружина потерпілого, що 35-річний сусід облив її 32-річного чоловіка кислотою. Медики доставили чоловіка у травмпункт з хімічними опіками очей, обличчя та грудної клітки. Після надання медичної допомоги потерпілого відпустили додому.

Слідчі з’ясували, що конфлікт із сусідом виник на ґрунті побутових відносин. Після суперечки зловмисник пішов до своєї квартири та, повернувшись, линув хімічною речовиною в обличчя рівнянину і втік.

А вже у ніч на 15 липня на подвір’ї будинку на вулиці Парковій 32-річний рівнянин помітив поблизу свого автомобіля двох невідомих чоловіків, які підозріло себе поводили. Чоловік вийшов, аби переконатися у безпеці свого майна, у результаті чого отримав тілесні ушкодження від двох пострілів з травматичної зброї. Потерпілого з пораненнями грудної клітки доставили до лікарні.

«За обома фактами хуліганства відкриті кримінальні провадження за частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України, — повідомив начальник Рівне нського відділу поліції Василь Зелінський. — 35-річного зловмисника, який облив рівнянина хімічною речовиною поліцейські затримали, зараз він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Чоловік більше п’яти разів притягався до кримінальної відповідальності за наркозлочини, відносно нього поліцейські також розслідують кримінальне провадження за аналогічним фактом».

Слідчі сьогодні звернулися до суду для обрання міри запобіжного заходу у виді тримання під вартою. За скоєне зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

«Проведеними оперативними заходами поліцейські встановили осіб зловмисників, які стріляли у рівнянина, — зазначив Василь Зелінський. Вирішується питання про їх затримання та притягнення до кримінальної відповідальності».