Засмагла та гладенька шкіра – ось чого прагнуть досягти жінки влітку. Але лежати годинами на сонці – не найкращий спосіб досягти ідеальної смуглявості. Як правильно засмагати, щоб не обгоріти, знають журналісти ((http://www.rivne1.tv/)(Rivne1.tv)).

Вітамін D, який виробляє наш організм під впливом сонячного проміння, позитивно впливає на нього. Він позбавляє від депресії та зміцнює зуби та нігті. Але часте перебування під сонцем може також пришвидшити старіння та навіть викликати онкологічні захворювання. Щоб цього уникнути, потрібно «користуватись» сонцем правильно.

Сонячні години. Лікарі кажуть, що засмагати з 10 до 16 години небезпечно. Тому, намагайтесь в ці години якомога менше знаходитись на сонці. Особливо, в обідню пору. Приймати сонячні ванни можна не більше 2-3 годин у день. Але шкіру до цього потрібно привчати поступово. З кожним днем можна збільшувати тривалість перебування під сонцем, починаючи від 20 хвилин.

Використання сонцезахисних засобів. Напевно, літери SPF відомі кожному, хто користується косметологічними засобами. Абревіатуру можна розшифрувати, як «Sun Protective Factor» – «сонцезахисний фактор». Зазвичай після цих трьох літер виробники вказують цифру. Цією цифрою позначають рівень захисту. Для кожної шкіри існують свої номери. Блондинкам зі світлою шкірою для нашого клімату бажано використовувати засоби із рівнем захисту SPF 1016. Брюнеткам зі смуглявою – SPF 46. Тим, хто знаходиться між ними, слід вибирати засоби із рівнем захисту близько SPF 610 та SPF 1618 відповідно.

pic

Сонцезахисний одяг. Якщо так трапилось, що ви не можете заховатись від сонця у небезпечні години, то вдягайте відповідний одяг. Це повинні бути закриті лляні штани та рубашки. Також не нехтуйте капелюхами та сонцезахисними окулярами. Проте їх потрібно підбирати дуже прискіпливо. Капелюх повинен бути із широкими полями, щоб захистити не тільки голову, а й обличчя. Окуляри ж повинні вберегти від впливу сонця не лише око, а й шкіру навколо нього.

Тінь. У тіні теж можна засмагнути та "спектися". Вона не захищає від ультрафіолетового випромінювання повністю. Парасоля, дерево та будь-яке інше накриття не врятують вас повністю.