Безсистемність та передвиборчий піар - так оцінив роботу Юлії Тимошенко Віктор Матчук. Голова Рівненської ОДА підтримує президента у тому, що парламент треба розпустити. Про це він заявив сьогодні журналістам. Нашоукраїнець Матчук вважає, що бютівці таки зрадили коаліційним домовленостям та національним інтересам України. Більше того, за красивими словами прем'єрка ховає страшні цифри та інфляцію. Сама ж активно готується до президентських виборів.

Юлія Володимирівна мала б займатися справами насущними. Натомість подружилася з Януковичем і Симоненком. Усі втрьох вони готові зіграти весілля з Росією. У ролі поганої невістки, якої треба позбутися - Президент, та його помаранчева сила. Захистити главу держави узявся голова адміністрації. Віктор Матчук переконує - союз бюту, комуністів та регіоналів - проект не одного дня. Чорноморський флот, нафтопровід Одеса-Броди, і нарешті події у Грузії - це ті питання, з яких у біло-сердечних з біло-синіми значно більше спільного, ніж з помаранчевими партнерами з коаліції.

Поки прем'єрка Тимошенко активно піариться, Україну і Рівне нщину роз'їдає інфляція - каже Матчук. Газ дорожчає щомісяця. З першого вересня для населення, а для підприємств теплоенергетики і того раніше. Та головне - резюмує голова ОДА - він дорожчатиме і далі.

Якщо коліціянти не помиряться - розпуск парламенту неминучий - цитує Президента голова РОДА. Каже, і він сам не проти взяти участь у перевиборах. Те, що вони радше відбудуться, - кажуть і політологи. Насамперед тому, що це вигідно Президентові.

Тим часом електорат до перспективи знову обирати владу - ставиться скептично.

Чи готуватися українцям до чергових позачергових виборів - наразі під питанням. Натомість вже відомо, і за вибори і за газ платитимуть однаково звичайні люди.