66-річний рівняни Валентин потрапив в лікарню після нападу собак породи тибетський мастиф.

Випадок стався на вулиці Костромській у Рівному. Обставини інциденту наразі з’ясовує поліція.

Сусід 66-річного потерпілого Валентин Капітонов розповів, коли вибігли собаки і напали на чоловіка, той саме викидав сміття. Мастифи порвали пенсіонеру обличчя, руку та ногу. За словами сусіда, стан потерпілого ускладнює ще й те, що він тільки недавно оговтався від інсульту.

За словами сусідки покусаного чоловіка Оксани Кедун - це вже не перша покусана людина на їхній вулиці. Таких собачих нападів було не менше п`яти. Скарги вони почали писати ще за часів міліції.

Нинішня ж поліція, яка приїхала вчора на місце інциденту, потрапити на територію розплідника тибетських мастифів на вулиці Костромській не змогла. На дзвінок у ворота ніхто не відчинив, зайти без рішення суду неможливо.

За словами сусідів, поліція не дуже й поспішала. Правоохоронці з`явилися лише через сорок хвилин після виклику, а слідчо-оперативна група взагалі через дві години.

pic

pic

pic Ще до їхнього приїзду власник розплідника хотів втекти, проте мешканці Костромської перекрили вулицю. Бізнесмен зачинився на території собачатника, ні з ким на контакт не йде і хоча б вибачень покусаному пенсіонеру також не висловив.

За словами Оксани Кедун, у розпліднику, який межує з людськими будинками, живе не менше 20 собак. А їх імовірний власник Юрій Бойко колишні котеджі облаштував під пологове та ясельне відділення для тибетських мастифів. До слова, ще один такий розплідник, в рази більший, отаборився на території радіозаводу у Рівному. Люди вже неодноразово протестували проти такого сусідства. Проте ні міська, ні поліцейська влада нічого з цим вдіяти не можуть.

До слова, мешканка Костромської Оксана Кедун розповіла, сьогодні жителі вулиці побували на прийомі у міського голови Володимира Хомка, який сказав, що нічого вдіяти не може, адже за даними розплідниками стоять "круті хлопці", у яких ще крутіший дах.