Групу незаконних старателів, які чинили опір спецназу, затримали співробітники спецпідрозділу Нацполіціі сьогодні зранку в Рокитнівському районі. Про це у своєму “Фейсбук” написав міністр МВС України Арсен Аваков.

Кадри, які вдалося зняти патрульним безпілотникам спецпідрозділу "Дніпро-1" на цій самій віддаленій від населених пунктів території боліт у заповіднику, де виявили незаконний "клондайк видобувачів бурштину", Аваков порівняв із зоною АТО.

«Спецоперація Нацполіціі. Вилучення бронетехніка. МТЛБ ..Ні, це не фото із зони АТО .. це сьогоднішні кадри з Рівне нської області ..

Кілька днів тому, при патрулюванні безпілотниками спецпідрозділу "Дніпро-1" на цій самій віддаленій від населених пунктів території боліт у заповіднику виявили незаконний "клондайк видобувачів бурштину". Безпілотники обстріляли. Два з трьох були збиті. Це не фронт, на зйомках було видно багато озброєних людей, жахлива картина розорення природи заповідника і бронетехніка.

Сьогодні під ранок — співробітники спецпідрозділу Нацполіціі зайшли на далекі острови в Рівне нському Заповіднику (це Рокитнівський район, непрохідні болота), і затримали групу незаконних старателів, які чинили опір спецназу. Бронемашина МТЛБ вилучена, затримані кілька людей...

"Відіб'ємо наших пацанів і наші броньовики!" - намагаються зараз організувати місцевих жителів бандити-деляги "бурштиновой мафії".

І тут заздалегідь скажу: люди, не піддавайтеся на провокації бандитів, наша рішучість відновити законність на "Клондайк" непохитна.

Не буде більше ні знищеної природи, ні рабської праці, ні «баронів-бурштинщіков», з власним зведенням законів, власною армією і власними васалами. МВС не допустить бандитської влади «бананових або бурштинових» вотчин всередині України!

Наведення порядку в цьому бурштиновом «кодляке» буде продовжено. При необхідності до місця заворушень будуть направлені додаткові підрозділи Нацгвардії і поліції. Операції по наведенню порядку триватимуть!», - йдеться у повідомленні.