Міський голова Рівного Володимир Хомко посів 21 із 22 сходинок у рейтингу популярності мерів міст в Facebook, який опублікував ((http://digitalpolitics.club/rejting-samykh-populyarnykh-merov-ukrainy-v-facebook)(сайт digitalpolitics.club)).

Як зазначається у матеріалі, практично всі керівники обласних центрів ведуть активне життя в Facebook.

Так, у дослідженні знайшли і порівняли акаунти всіх мерів обласних центрів (крім Луганська і Донецька).

Єдиний міський голова, якого автори рейтингу не змогли знайти, - керівник Полтави, Олександр Мамай. За це він посів останнє місце в рейтингу — 22.

На передостанньому 21 місці опинився мер Рівного Володимир Хомко. У нього в соцмережі лише 510 друзів, чим він поступається очільникам інших обласних центрів.

Перемогу ж у рейтингу здобув мер Дніпра - Борис Філатов. Він вже давно став одним із найпопулярніших блогерів України і є, на думку дослідників, наочним прикладом успішної передвиборчої кампанії в Facebook.

На другій сходинці — мер Києва Віталій Кличко, на третій — міський голова Львова Андрій Садовий, на четвертій — очільник Харкова Генадій Кернес, а на п'ятій — мер Миколаєва Олександр Сенкевич.

Здивував активністю в соцмережах і мер Чернівців Олексій Каспрук. Голова найменшого обласного центру, з менш ніж 40 000 активних користувачів Facebook в місяць, зумів залучити на свої сторінки більш 10 000 чернівчан і опинився на шостому місці.

pic