У Дубенському районі налічується 388 військовослужбовців, які беруть участь в антитерористичній операції,З них 168 демобілізованих. На нараду, яка відбулася на Дубенщині, прибули близько 100 учасників бойових дій.

Відтак, учасники АТО дізналися про відведення земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва, садівництва і городництва для учасників антитерористичної операції.

До слова, наразі із заявами про виділення земельних ділянок для садівництва або ведення особистого селянського господарства звернулось 144 учасники АТО з Дубенського району. Окрім того, зарезервовано 500 га землі неподалік сіл Дитиничі, Тараканів, Рачин.

Щодо подачі документів та різних довідок, яких "не вистачає", учасники антитерористичної операції мають звертатися до установ не більше двох разів: щоб отримати консультацію та подати відповідні документи. Все інше повинні забезпечити відповідні фахівці.

Також учасникам АТО розповіли, що отримати земельні ділянки під забудову можна лише в межах населених пунктів, тому звертатись потрібно у відповідну місцеву раду. Також військовослужбовці можуть отримати земельну ділянку у будь якому місці України, незалежно від місця реєстрації.

З основних проблем атовців - соціальне забезпечення та працевлаштування. Наразі в Дубенське районне управління праці звернулося 267 учасників бойових дій за призначенням пільг на житлово-комунальні послуги.

Учасники АТО та члени їх сімей користуються правом на 75% знижку на оплату житлово-комунальних послуг. Разом з тим, 1 травня 2016 року відбулися зміни у Порядку надання житлових субсидій, якими передбачено, що особам, які мають право на пільги на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу, при призначені субсидії враховується вартість плати за послуги без врахування пільг. У разі призначення таким особам житлової субсидії, їм не нараховуються відповідні пільги.

Для здійснення заходів з матеріальної підтримки сімей військовослужбовців внесено зміни до районної Програми матеріальної підтримки найбільш незахищених верств населення на 2013-2017 роки, якими передбачено надання матеріальної допомоги з районного бюджету:

- військовослужбовцям, призваним на військову службу під час мобілізації на особливий період, або членам їх сімей та учасникам антитерористичної операції, або членам їх сімей; - сім’ям загиблих (померлих) військовослужбовців, які призвані на військову службу під час мобілізації на особливий період;

- сім’ям зниклих безвісти військовослужбовців, які брали участь у проведенні антитерористичної операції;

- особам, які зараховані на військову службу за контрактом, або членам їх сімей.

Загалом послугами Центру зайнятості скористались 90 учасників антитерористичної операції з району які були працевлаштовані або направлені на навчання, 2 особи відкрили власну справу.

pic

pic