Із двома сотнями гривень в кишені та сумкою на плечах. Подорож містами України може подарувати масу вражень. І для цього не обов'язково винаймати п'ятизіркові готелі та витрачати великі кошти на дорогу. Про це не за чутками знає 19-річний рівнянин Сергій Мороховський, який об'їздив 11 міст України автостопом. Він переконує, для цього достатньо лише бажання і піднятий палець догори.

Об'їздити 11 міст за 175 гривень - реально. Це довів рівнянин Сергій Мороховський. Попри юний вік хлопець відважився подорожувати автостопом. Після переглядів відео іноземного блогера захопився ідеєю мандрувати. Без грошей. Поки що в межах України.

Дістатися до місця призначення не так то й легко. Не всі водії охоче зупиняються. Інколи доводиться чекати дві-три години. Та все ж світ не без добрих людей, каже хлопець. Підвезуть, нагодують, порадять, як швидше та зручніше дістатися до потрібного місця.

Перша подорож тривала тиждень. За цей час Сергій разом з товаришем побував у Києві, Полтаві, Харкові та Дніпропетровську. Витратив лише 105 гривень на міський транспорт. На їжу не витратив жодної копійки. Ночувати доводилося у палатці, незнайомих людей і навіть в церкві. А вже в другу подорож вирушив сам. Відвідав 7 міст. З собою взяв лише основне: спальник, каремат, камеру, телефон і мінімум одягу.

Сергій Мороховський переконує, для того, щоб гарно відпочити не обов'язково витрачати тисячі гривень на дорогі п'ятизіркові готелі. Можна мандрувати автостопом. Головне - бажання та мати при собі правильні а, точніше, необхідні речі, які стануть у нагоді. Втім наголошує, потрібно не забувати і про особисту безпеку.