Правоохоронці, яких 4 липня затримали на Рівненщині за підозрою в організації і керівництві злочинною організацією, яка "кришувала" незаконний видобуток бурштину, заарештовані суддями Голосіївського райсуду столиці з правом внесення застав.

За інформацією управління зв'язків з громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України, Голосіївський районний суд м. Києва 6 липня обрав підполковнику контррозвідки управління Служби безпеки України в Рівне нській області запобіжний захід у виді тримання під вартою, із альтернативою внесення застави у розмірі 5 млн 200 тис грн. А заступнику прокурора Рівне нської області Андрію Боровику - тримання під вартою, із альтернативою внесення застави у розмірі 9 млн 646 тис грн.

Крім того, суд задоволив клопотання Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України та обрав колишнім співробітникам райвідділів Національної поліції України запобіжні заходи у виді тримання під вартою, із альтернативою внесення застави у розмірі 2 млн 700 тис грн та 5 млн грн. А також фізичній особі – тримання під вартою із альтернативою внесення застави у розмірі 4 млн грн.

Нагадаємо, в понеділок, 4 липня 2016 року, Генеральною прокуратурою України спільно зі Службою безпеки України та Національною поліцією України на Рівне нщині в ході масштабної спецоперації викрито та затримано членів злочинної організації, яка займалася незаконними оборудками з видобування бурштину.

Очолювали вказану злочинну схему заступник прокурора Рівне нської області та підполковник контррозвідки місцевого управління СБУ. Загалом злочинна організація, до якої також входили працівники правоохоронних органів регіону, голови райдержадміністрацій, керівники районних прокуратур, керівники лісгоспів, а також представники криміналітету, налічувала 32 особи.

Головною військовою прокуратурою Генеральної прокуратури України до ЄРДР внесено відомості про вчинення вказаних кримінальних правопорушень.