Суд над п`ятьма затриманими у вчорашній "бурштиновій" справі має відбутися не пізніше, як за 72 години. Про це повідомив Генпрокурор України Юрій Луценко.

«На цей момент до Києва доправлено чотирьох затриманих, п’ятого було затримано в Києві», - про це під час брифінгу у вівторок, 5 липня, в кулуарах Верховної Ради України повідомив Генеральний прокурор Юрій Луценко, відповідаючи на запитання журналістів.

Він додав, що решті осіб, які підозрюються у вчиненні кримінальних правопорушень, та які вчинили злочини у складі організованого злочинного угруповання буде обиратися міра запобіжного заходу.

«Суд над п’ятьма затриманими має відбутися за 72 години: або сьогодні, або завтра», - зазначив Юрій Луценко.

На даний час у вказаному кримінальному провадженні вже проведено понад 100 обшуків та затримано, причетних до скоєння цих злочинів, осіб.

Наразі вирішується питання про оголошення підозри вказаним особам у вчиненні зазначених кримінальних правопорушень та обрання їм запобіжних заходів.

Нагадаємо, в понеділок, 4 липня 2016 року, Генеральною прокуратурою України спільно зі Службою безпеки України та Національною поліцією України на Рівне нщині в ході масштабної спецоперації викрито та затримано членів організованого злочинного угруповання, яке займалося незаконними оборудками з видобування бурштину.

До складу вказаного угруповання входили працівники правоохоронних органів регіону, а очолювали вказану злочинну схему заступник прокурора Рівне нської області, підполковник контррозвідки місцевого управління СБУ та два колишніх начальника райвідділів поліції. Загалом угруповання, до якого також входили голови райдержадміністрацій, керівники районних прокуратур, керівники лісгоспів, а також представники криміналітету, налічувало 32 особи.

Головною військовою прокуратурою Генеральної прокуратури України до ЄРДР внесено відомості про вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ст. 225 (створення злочинної організації), ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), ч. 4 ст. 426-1 (перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень), ч. 3 ст. 240 (порушення правил охорони надр), ст. 198 (придбання або збут майна, завідомо здобутого незаконним шляхом) та ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.