Кожна жінка хоче завжди виглядати привабливо, а особливо тоді, коли вона знаходиться у "цікавому" стані. Зазвичай, вагітні відмовляються від фізичних навантажень, адже вважають, що вони можуть зашкодити дитині.Проте, це зовсім не так.

Зростаюча вага плода посилює тиск на м’язи живота і тазового дна вагітної, через що вони деформуються. Тому, майбутній мамі важливо підтримувати себе у хорошій фізичній формі, для свого здоров’я та здоров’я малюка.

Пілатес - найпопулярніший вид фізичних навантажень серед вагітних. Раціонально підібраний комплекс вправ допоможе зберегти вашу красу та покращить фізичну форму майбутньої мами.

Користь пілатесу

Пілатес допоможе вагітним відновити баланс та покращити гнучкість. Часто вагітні відчувають себе незграбно, наче "качечки". Вправи пілатесу нейтралізують цю незграбність, додадуть вам енергії, сили, впевненості та настрою. Після занять ви відчуватимете себе розслабленою та відпочившою. Програми для вагітних зорієнтовані на виконання вправ з упором на руки та коліна, що є ідеальним для майбутніх мам. Займаючись вправами щодня в такій позиції по 20 хвилин, позбавить вас деформування тазу та спини. Основна перевага пілатесу для вагітних - заняття націлені саме на ті м’язи і функції організму, з якими виникають проблеми під час вагітності та після пологів.

pic

Шкода пілатесу

Невірно підібраний комплекс вправ може принести шкоду для вагітних. Будьте з цим обережні! Вправи на спині після першого триместру вагітним заборонені! Тому, будьте готові зробити інструктору зауваження. Під час вагітності забудьте про надмірну розтяжку. У організм майбутньої мами виділяється спеціальний гормон, який підвищує ризик розтягнень м’язів і зв’язок, що є небезпечним при виношуванні дитини та, власне, пологах. Будьте обережні, виконуючи балансуючі вправи, аби не впасти та не пошкодитись.

pic

Запам’ятайте! Все, що ви робите, має приносити вам задоволення, тоді це принесе користь і вашій дитині.

Будьте здорові!