Команда Першого місцевого готується до прямого включення з місця вшанування пам'яті героїв Берестецької битви.

Початок об 11.00. Дивіться онлайн трансляцію на нашому сайті та в ефірі Першого місцевого.

Тим, хто бажає безпосередньо долучитися до заходу, пропонуємо орієнтовну програму відзначення 365-ї річниці битви під Берестечком

Молодіжне таборування

Із 1 по 4 липня на березі річки Пляшівка, на території заповідника, відбудеться молодіжне таборування «Берестечко-2016». У програмі:

екскурсії полем битви

квести та спортивні змагання

вечір кримськотатарської культури (кухня, звичаї, співи, національний одяг)

реконструкція українських купальських вечорниць та життя малої Козацької січі

лекції та гутірки від істориків, молодіжних лідерів, етнознавців

1 липня (день перший):

9.00-12.30 год. – Богослужіння та панахида у Свято-Георгіївській церкві. Екскурсії в музеї та на території З’їзд українського козацтва.

2 липня (день другий):

9.00-13.00 – Всеукраїнська науково-практична конференція “Берестецька битва в історії України” за участю істориків, краєзнавців, музейників з усієї України (будинок культури, село Острів ).

3 червня (день третій): Упродовж дня – виставка-ярмарок виробів народних майстрів, народні забави, польова кухня, тощо.

9.00-12.30 год. – патріарше богослужіння та вселенська панахида в Свято-Георгіївській церкві за упокій душ загиблих українських козаків і новітніх українських героїв, які полягли за незалежність України на сході країни за участю Святішого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета та духовенства Волинської, Рівне нської єпархії та сусідніх областей.

12.30-13.30 год. – урочиста хода та покладання квітів до пам’ятника героям Берестецької битви 1651 року, покладання квітів до пам’ятника українським козакам та селянам;

14.10 – 14.30 – Укрпошта планує провести погашення ювілейних конвертів

13.30 – упродовж дня – виступи професійних і аматорських творчих колективів з патріотичними піснями, організовуються ярмарки народних ремесел.

pic

pic

pic

pic

pic

pic