Бажаєш вдало підкреслити свій образ якоюсь дрібничкою, а сережки, браслети та ланцюжки вже здаються банальністю? Тоді саме для тебе стильна та витончена прикраса — чокер. Кім Кардашьян, Віра Брежнєва, Анджеліна Джолі, Ріанна — знаменитості, які люблять доповнити свій образ чокерами. Спробуй і ти модний аксесуар цього сезону.

Що ж таке ці чокери? Чокер — це прикраса, зазвичай у вигляді смужки, яка тісно прилягає до шиї.

pic

З’явилися такі аксесуари ще в давнину: завдяки таким смужкам на шиї можна було відрізнити вождя та його сім’ю у племенах індійців. Під пишні сукні та підняті зачіски чокери носили герцогині, аби підкреслити свою шию. Зачасту такі прикраси з перл можна побачити на жінках королівської сім’ї. Які ж чокери користуються популярністю сьогодні?

pic

В цьому сезоні панує повне різноманіття в кольорах, формі, розмірі, тканині чокерів, їх доповнюють бусинками, шпильками, значками, камінчиками, коротше всім, чим душа забажає. Але пам’ятайте, всього має бути в міру.

pic

Класичним чокером вважається звичайна атласна чи шовкова стрічка чорного кольору.

pic

Спитаєте до чого його одягти? Чокер вважається доцільним в будь якому образі, окрім спортивного.

pic

Також, не бажано одягати таку прикрасу, якщо ви займаєтетесь тяжкою фізичною працею.

pic

Зазначимо, що через популярність чокерів, ціни на них невиправдано зростають. Станом на 29.06.2016 на одному з інтернет-магазинів ціна на чокери коливалася від 5 грн. до 3 390 грн. З власного досвіду поділюсь, що чокер можна зробити всього за 3 гривні.

Для цього необхідно:

- 0.5 метра стрічки — 0.50 грн.

- застібка — 1.50 грн.

- ланцюжок — 1 грн.

pic

Виміряйте стрічкою шию і відріжте шматочок на 1 сантиметр менше потрібного. До однієї із застібок прикріпіть ланцюжок, за допомогою якого регулюється довжина прикраси. Закріпіть застібку на кінцях стрічки. Чокер готовий!

Будьте стильні!