На Рівненщині субсидією на оплату за спожитий природний газ користується понад 100 тисяч домоволодінь регіону. Значна частина таких домоволодінь не сплачує навіть визначений управліннями соцзахисту обов’язковий платіж.

Нинішня система надання субсидій не стимулює населення до економії енергоресурсів. Вперше за декілька років побутові споживачі краю не зменшили об’ємів використання газу і при значно теплішому осінньо-зимовому періоді, спожили його на 13 % більше, ніж у минулому році.

У даний час державну допомогу отримує 102,583 тис. родин регіону, що становить близько 40% серед усіх побутових споживачів. Тобто значна частина виручки компанії – це лише паперові зарахування по субсидіях. Враховуючи нові ціни на блакитне паливо, кількість субсидантів й надалі зростатиме. Аби уникнути заборгованості і мати змогу сплатити за такий дороговартісний ресурс, ПАТ «Рівне газ» завжди рекомендує споживачам звертатись за державною допомогою. Але система надання субсидій не повинна бути перешкодою, а навпаки підтримувати і захищати інтереси споживачів.

У той час, як наявна система субсидіювання провокує надмірне використання газу споживачами і загрожує для газорозподільчого підприємства втратою платоспроможності. Адже значна частина субсидантів має переплату на своїх особових рахунках, не сплачуючи при цьому навіть обов’язкової частки платежу за газ.

Повідомляє прес-служба "Рівне газ"