Молодий проте з чималим досвідом. Рівненський лікар-уролог Олександр Зінкевич майже рік рятував життя військовим, які перебувають на передовій. Повернувшись до рідного дому з сумом згадує той жах, який довелось побачити.

Лікувати людей - це не лише професійний обов'язок, це вже стиль життя. Для 29-річного рівнянина Олександра Зінкевича наполегливе навчання у медичному вузі та 4-річна професійна діяльність не минули дарма. Отримавши повістку - не вагаючись поїхав на Схід. Там - майже рік. Попри те, що Олександр лікар-уролог у гарячих точках доводилось виконувати роботу всю. Не залежно від профілю.

Цілодобово - напоготові. Не залежно від погоди, часу та доби. Кожна хвилина на вагу золота. Потрібно швидко та якісно надати допомогу.

Тривале перебування у зоні АТО змушує по-інакшому подивитись на життя, каже лікар. Щодня постріли, страх, розпач, кров та смерть. І все заради вільної, незалежної Батьківщини. Олександр Зінкевич захоплюється мужністю та відвагою наших захисників.

Робота лікаря не проста. Надати першу допомогу, вилікувати в екстремальних умовах. З кожним днем українські військові стають ближчими, ріднішими. Починаєш розуміти - на скільки їм важко: морально та фізично. А тому підтримка сім'ї і віра у вільну країну - єдині рушії триматися... Лікарям не легше. Олександр Зінкевич зізнається - спогади про сестру та племінників надавали сили.