Досить часто ми витрачаємо занадто багато грошей на засоби для догляду за собою, креми та косметику. Утім запевняємо вас, що є прості домашні засоби, які чудово допоможуть. Читайте далі, як зробити свою шкіру гарнішою.

Шкіра дуже чутлива. Обережно обирайте засоби для догляду за нею

Люди люблять витрачати купу грошей на креми, які, м’яко кажучи, не допомагають їм і можуть навіть порушувати природний баланс шкіри. Завжди читайте склад продукту, яким користуєтесь, і намагайтеся не використовувати очищувальні лосьйони з високим вмістом кислоти, адже вони пересушують.

Намагайтеся придбати засоби у яких міститься якомога більше натуральних елементів і немає хімічних речовин.



pic

Чому важливо відлущувати стару шкіру?

Відлущувати стару шкіру треба регулярно. Ви мусите позбавлятися від мертвих клітин, аби шкіра могла відновлюватися, адже очищення епідермісу не менш важливе, ніж очищення нирок чи печінки, наприклад.

Вівсянка – це простий скраб для очищення шкіри під час того, як ви приймаєте душ. Просто нанесіть три ложки вівсяних пластівців на рукавичку для душу. Потім, поки шкіра ще мокра, зробіть глибокий масаж, щоб активізувати її роботу та позбутися старих клітин.

Кава також чудово відлущує шкіру. Для того, щоб максимально скористатися її властивостями, можна застосовувати вже заварену зранку каву. Покладіть її в склянку та додайте 20 мл ефірної олії мигдалю. Добре перемішайте суміш та нанесіть на шкіру під час прийняття душу. За допомогою рукавички для душу зробіть масаж коловими рухами. Якщо повторювати процедуру кожного дня, незабаром ви помітите, що шкіра стала гладкішою та світиться здоров’ям.



pic

Приготуйте дивовижний скраб для обличчя на основі меду. Візьміть столову ложку меду, два мелені горіхи мигдалю та декілька крапель лимонного соку. Нанесіть на обличчя за допомогою пальців невеличкими масажними рухами. Потім ретельно промийте холодною водою. Результати вас здивують!

Головний секрет красивої шкіри? Спіть по 8 годин!

Це може здатися жартом, утім дивовижний секрет красивої шкіри у повноцінному сні (щонайменше 8 годин). Ви мусите знати, що недосипання призводить до того, що вільні радикали пришвидшують передчасне старіння.

Шкіра втрачає блиск, невеличкі капіляри в епідермісі запалюються, ваш організм насичується токсинами і починається добре відомий застій рідини. Одразу з’являються жахливі кола під очима. Та це ще не все: недосипання підвищує в організмі рівень кортизолу та глюкози, а це сприяє гіпертензії та навіть ожирінню. Не віриться, але ж це правда.



pic

У сні ви розслабляєтеся, організм отримує можливість очиститися та насититися киснем, тому шкіра стає менш запаленою та здоровішою. Ви краще почуватиметеся, а ця внутрішня гармонія буде помітною на вашому обличчі і зробить вас ще красивішою. Пам’ятайте це, і ніколи не забувайте спати по 8 годин на день. Так ви зможете похизуватися молодою та красивою шкірою.

Джерело: moyezdorovya.com.ua