Науковці зробили несподіване відкриття. Виявляється, що люди, чиї робочі місця знаходяться біля вікон, сплять міцніше і спокійніше.

В цілому це дозволяє їм спати на 46 хвилин довше зі ніч порівняно з колегами, що сидять далі від вікон. Ліпше виспавшись, такі працівники охочіше займаються спортом, ведуть активніший спосіб життя, що позитивно відбивається на їхньому здоров'ї.

Виявляється, для того, щоб добре поспати вночі, нашому організму потрібно запастися сонячним світлом. Тому робота у приміщеннях без вікон ніколи не піде на користь організму. Якість сну і, відповідно, якість життя напряму залежать від умов праці, стверджують науковці із різних країн світу. Для виявлення таких результатів були проведені різні дослідження, і результати усіх підтвердили: якість сну значно вища у тих, хто працює біля вікон. А це відбивається не лише на настрої і концентрації уваги під час роботи, а й на загальному стані організму. Адже регулярне недосипання провокує чимало різних хвороб — ожиріння, діабет, серцево-судинні хвороби. Крім того, поганий сон скорочує тривалість життя людини.

А денне світло є головним регулятором нормального ритму життя організму — так званого циркадного ритму, котрий підказує коли організму варто спати, а коли - перебувати в активності.