Вчора поховали жительку Гощанського району Людмилу. Родичі жінки звинувачують у цьому медиків, мовляв ті забули сказати, що тварина хвора на сказ. Але те, що кіт був скажений, заперечує головний лікар Гощанської ЦРЛ Володимир Мандина. До слова, кіт здох. За словами головного лікаря, у цій справі багато незакритих питань і є витік. Щоправда, витік чого, медик пояснити відмовися.

«Укус кота був. Їде комісія, ветеринарна служба, санітарна служба, управління охорони здоров’я. Будуть розбиратися: звідки, що і як. Тому що на момент звернення ветеринари надали заключення, що кіт здоровий, взятий під спостереження, по інструкції щеплення ніякі не робляться. Дальше обставини змінилися. Які – я вам не можу сказати. Нехай приїдуть ветеринари, санітарна служба – вони нам дали таке заключення. Через місяць дали повторне дослідження (робиться біологічна проба, береться труп кота і заражаються мишки). Всі мишки живі», - розповідає Володимир Мандина.

Від чого жінка померла насправді, буде відомо після розтину і проведення лабораторних досліджень. Головний лікар Гощанської ЦРЛ каже, тільки якщо цей висновок засвідчить сказ, лише тоді можна казати, що жінка померла саме від нього.

«Попередній діагноз – це клініка енцефаліту. А енцефаліт може давати не тільки вірус сказу», - каже Мандина. Від чого ж лікували п. Людмилу, Володимир Мандина не знає, оскільки госпіталізували жінку в обласну лікарню. Там вона і померла. Обласні медики відмовляються коментувати ситуацію телефоном і поводять себе вкрай нервово. Журналісти Першого місцевого згодом повідомлять більше деталей у цій справі.