Часті крадіжки, хулігани, сімейні дебошири і шахраї постійно дошкуляють жителям селища Зоря Рівненського району. В населеному пункті, де проживає п’ять з половиною тисяч населення, та ще у семи прилеглих селищних радах, які охоплюють 32 села, за правопорядком стежать лише три дільничні.

До прикладу, 85-річну Лідію Лук’янівну із села Дерев’яне на початку року ледь не вбили двоє жінок. Побивши її, забрали пенсію і залишили стареньку стікати кров’ю. Дільничний, який саме робив обхід тією вулицею, побачив п. Лідію з розбитою головою посеред будинку на ліжку. Двох нелюдок вдалося затримати за «гарячими» слідами. Проте ті вже встигли пропити половину вкрадених грошей.

Разом з тим, місцеві жителі нарікають на погану роботу правоохоронних органів. Мовляв, лише відписками займаються. В свою чергу дільничні нарікають на «кадровий голод». «Ніхто не хоче працювати у районі. Всі їдуть у місто. А одна-дві людини самі нічого не зроблять. Тільки лишень паперова робота чого варта. А ще виїзди, свідчення, профілактика. А люди чекають результату. Тому і критика звідси, і недовіра. Добре, хоч приміщення дали. А по інших опорних, особливо у місті, навіть приміщення немає. Хлопці мусять працювати у сараях, трансформаторних будках, котельнях», — каже дільничний поліції Василь Ойцюсь.

За інформацією ГУНП в Рівне нській області