Проблема безпритульних собак за роки обговорення набила оскомину і чиновникам, і звичайним рівнянам. Тривалий час питання так і залишалось не вирішеним. Втім, останнім часом міська влада вирішила розрубати "гордіїв" собачий вузол. Міський голова Володимир Хомко вирішив навіть референдум з цього приводу проекти. А зараз всі охочі можуть висловитись в проекті "Громадське обговорення".

Посадовці влучно розділили усіх рівнян у цьому питанні – на вже покусаних собаками і ще ні. Проте проблема має набагато більше гострих кутів, ніж здається. І це не зважаючи на прогрес. Раніше безпритульних собак просто відстрілювали, пізніше стали усипляти. Навіть через протести мешканців будинків роблять це уночі. Зрушилась справа і з притулком, хоча й силами ентузіастів. Відеозапис круглого столу:

Що ж робити далі? Ключові тези для обговорення: - Чи потрібно усипляти собак і яким чином? - Чи допоможе стерилізація? - Що робити тим кого покусала зграя бездомних собак? - На яких умовах у Рівному має існувати притулок? - Доля собак байдужа рівнянам?

Засідання круглого стулу відбулося 1 червня о 11 годині у конференц-залі "Рівне 1" ( вул. Д. Галицького, 19. Учасники круглого столу: - Іван Гема, начальник міського управління ЖКГ; - Тамара Лукянчук, волонтер; - Тамара Міцкевич, представник Рівне нської громадської організації «Федерація аматорів собаківництва»; - Кіра Муравенко, Олена Федорчук предствники благодійного фонду "Надія"; - Представники Парламенту дітей м. Рівне .

Висловити свою думку, запропонували учасників круглого столу, поставити запитання до них ви можете тут.