Після тривалих пікетів, скандалів і суперечок, незважаючи на порушення земельного законодавства, договір оренди на вулиці Здолбунівській, де розміщений ринок "Дикий" у Рівному, таки продовжили.

Поки що на 3 роки. Це рішення підтримали 29 депутатів.

Щоправда, депутати поставили умову підприємцю владнати ситуацію і усунути всі порушення. А також можливість вільного сервітуту проходу та проїзду за зверненням мешканців.

Як повідомив голова тимчасової комісії щодо усунення порушень земельного законодавства на вулиці Здолбунівській Мар'ян Года, конфлікт між деякими мешканцями і підприємцями триває вже впродовж трьох років.

- Там є низка непорозумінь. Але все зводиться до того, що мешканці зверталися до декількох установ нібито через незаконну діяльність підприємця. Я ж вважаю, що вирішення конфлікту можливе лише через взаємне порозуміння між рівнянами, які там проживають, і адміністрацією ринку - одна й друга сторони мають чимось поступитися, це було б логічно. Наразі за допомогою створеної депутатської комісії помітні певні поступки, але радикальних змін я не бачу. Всього на вулиці проживає 20 сімей. Із грудня минулого року була створена комісія для врегулювання цього питання. 11 червня відбулося останнє засідання комісії, але досягти порозуміння наразі нам так і не вдалося. Зараз ситуація навіть дещо загострилася. Тому є пропозиція до усіх учасників конфлікту спробувати врегулювати цю ситуацію мирно, - каже Мар'ян Года.

Тим часом депутат Олександр Довжаниця додав, що жодна з постійних комісій міськради не підтримала проект рішення щодо продовження договору оренди підприємцю.

За його словами, там зараз існує низка різних порушень.

- Більше того, були й приписи прокуратури, поліції щодо ситуації на вулиці Здолбунівській, - зазначив Олександр Довжаниця.

Також він запропонував укласти ще й договір сервітуту - спільного вільного використання земельної ділянки, як підприємцем, який її орендує, так і мешканців, які проживають поблизу.

Втім підприємець обурюється, що якщо всі мешканці вулиці захочуть сервітут для проїзду, то тоді ця ділянка їй взагалі не вигідна, погоджується лише на прохід.

Нагадаємо, сьогодні перед початком засідання сесії десятки людей зібралися біля будівлі на вулиці Поштовій, а згодом перемістилися до сесійної зали, де сьогодні проходить сесія Рівне нської міськради. Люди пробули в сесійній допоки депутати не прийняли рішення щодо скандального питання.