Дизайн для початківців передбачає створення простих малюнків на нігтях в домашніх умовах. Може здатися, що процес додавання привабливості нігтям вельми складний, але це не так.

Матеріали, доступні кожному

Дизайн для початківців передбачає створення простих малюнків на нігтях в домашніх умовах. Може здатися, що процес додавання привабливості нігтям вельми складний, але це не так. Перш за все, варто переконатися у присутності вдома ножиць для манікюру та хорошої пилочки для нігтів. Нігтям можна надати будь-яку форму, але найбільш зручною для створення розпису на нігтях є звичайна квадратна форма нігтів або загострена.



pic

Також, у Вашій косметичці повинні знаходитися лаки різних кольорів – як матові, так і блискучі. Якщо дизайн нігтів став Вашим хобі зовсім недавно, то варто подумати про те, щоб придбати тонкі й довгі пензлики із синтетичних матеріалів. Використання декількох пензликів дозволить зберегти самі лаки в належному стані, а також створити якісний малюнок з тонкими і чіткими лініями. Малого розміру стрази, порошок з блискіток, прозорий безбарвний лак також є необхідними для даного виду творчості. Для правильного нанесення страз знадобиться пінцет, а для корекції розташування страз на нігті дуже корисними будуть зубочистки або товсті голки.

Для зручного розташування страз під час роботи підійде невеликий шматок замші. Замша необхідна для того, щоб стрази не зісковзували, не забруднювалися, були добре помітні. Вельми будуть корисні лаки з ефектом кракелюр, вони відомі як лаки-пітони.

Всі матеріали повинні будуть розташовуватися перед Вами під час роботи, тому варто подбати про наявність вільної поверхні.

Магія створення краси

Нанесіть на ніготь основу під лак, дочекайтеся її висихання. Після того, нанесіть лак, який буде відігравати роль фону для малюнка.

Дизайн нігтів припускає вельми ефектне використання лаків з ефектом кракелюр. Якщо Ви вибрали золотистий або сріблястий лак для створення фону, то нігті будуть ефектно виглядати після того, як їх покриють зверху чорним лаком з ефектом кракелюр. Тоді ніготь після висихання лаку-пітона покриється красивим візерунком з тріщин. Крізь чорне покриття в тих місцях, де з’являться тріщини, буде видно сріблястий або золотавий лак. Даний вид малюнка чарівно виглядає на нігтях, мають красиву загострену форму. Якщо ж Ви працюєте з нігтями квадратної або трохи закругленої форми, то слід віддавати перевагу не контрастним кольорам, а спорідненим. При створенні ефекту кракелюра на нігтях такої форми слід замість чорного лаку застосовувати матовий лак білого кольору або відтінку слонової кістки.



pic

Тонкі лінії з порошку з блискітками створюються так: на тлі малюється безбарвним лаком який-небудь візерунок, а потім ніготь посипається блискітками. Після, блискітки видаляються потоком повітря, і проявляється малюнок, складений з прилиплих до безбарвного лаку блискіток. Таким способом можна створювати дуже тонкі блискучі лінії на нігтях.

Дизайн нігтів для початківців допускає і використання страз. Колір страз повинен бути контрастний по відношенню до кольору фону. Чарівними будуть малюнки, викладені з червоних стразів на чорному глянсовому лаку, а також викладені рожевими стразами на білому матовому лаку. Якщо ж Ви не створюєте малюнок, розташований в середині нігтьової пластини, а викладаєте лінію зі стразів у кінчика нігтя, то в деяких випадках можна використовувати і стрази, які мають колір, споріднений кольором фону. Приклад, який можна привести в якості винятку – це лінія з безбарвних стразів, яка прикрашає пофарбований білим матовим лаком ніготь.

Стрази закріплюються на вже висохлому шарі лаку за допомогою однієї краплі лаку, нанесеної на основу стразів. Якщо страз був покладений не на те місце, де має бути, то його підсувається за допомогою зубочистки або голки.



pic

Якщо використання окремих стразів для Вас занадто складно, то можна скористатися перекладними картинками зі стразами, які наносяться прямо на лак.

Після висихання малюнка, лаку-пітона або лаку, за допомогою якого були прикріплені стрази, ніготь покривається безбарвним лаком. Це необхідно для закріплення малюнка або стразів.

Оволодіння мистецтвом дизайну нігтів – це не тільки можливість отримати гарні нігті, але й чудове хобі. Захоплення дизайном нігтів дозволяє не тільки висловити свій внутрішній світ, досягти творчої самореалізації, здивувати своїх близьких, але і іноді призводить до збільшення матеріального добробуту, так як новачки деколи стають справжніми майстрами створення малюнків на нігтях.

Джерело: www.kralya.org.ua