„Татусі і Матусі”. Власне так перекладається назва вокального ансамблю, до складу якого входили Касс Еліот „Мама Касс”, Джон Філіпс, Мішель Філіпс та Денні Доерті. Цей колектив набув шаленої популярності у другій половині шістдесятих років минулого століття.

Супер відома пісня «California Dreaming» стала першим синглом групи, і безумовним хітом. З неї почалась історія успіху команди, з такими хітами у кращій десятці Billboard Hot 100, як «Monday, Monday», «Dancing On the Street».

Також цікаві пісні «Creeque Alley», де детально описана історія створення команди, та романтична балада «Dancing Bear» з казковим сюжетом.

Джон Філіпс написав один з гімнів руху хіппі «San Francisco”, який у 1967 році посів перше місце у Великій Британії. Ця пісня більше відома у виконанні Скота Маккензі, хоча існує її запис з вокалом самого Філліпса.

Один з останніх сценічних виступів The Mamas and The Papas відбувся влітку 1967 року на фестивалі у Монтерей. Власне,ідея проведення фестивалю прийшла у голову Джону Філліпсу та Лу Адлера. The Mamas and The Papas виступили на одній сцені з такими командами, як Animals, Jefferson Airplane, Who та іншими.