Причиною появи розтяжок може бути розрив сполучної тканини внаслідок сильного розтягування шкіри. Зазвичай, це відбувається в період вагітності. Як позбутися таких "прикрас" на животі, - читайте далі.

Правильне і здорове харчування як засіб від розтяжок при вагітності

Отже, це перша відповідь на питання про те, як уникнути розтяжок при вагітності. Щоб зберегти шкіру молодою і еластичною, живлення має бути правильним, корисно включити у свій раціон блюда з білого м'яса птиці. У його складі багато протеїнів і інших речовин, які не дозволяють руйнуватися колагену. Блюда з жирної риби, такий як, наприклад, лосось або форель багаті кислотами омега 3, 6 і 9, які зберігають еластичність шкіри. На гарнір підійдуть салат зі свіжих овочів, капуста і зелень.



pic

Вживайте більше фруктів і соків, оскільки в них міститься багато вітаміну С, а він прискорює синтез колагену в організмі. І, головне, якщо ви хочете уникнути розтяжок при вагітності, то споживання цукру краще обмежити, тому що він примушує скріплюватися між собою волокна колагену, від цього вони стають жорсткішими, що негативно позначається на еластичності шкіри.

Окрім цього, щоб не було розтяжок при вагітності, в організмі вагітної жінки обов'язково повинні бути присутніми молочні і кисломолочні продукти, які забезпечують достаток кальцію, а також круп'яні вироби, багаті калієм. Добре допомагає підтримати еластичність шкіри оливкова олія і вітамін Е. Зазвичай, вітамін Е призначають вагітним з найперших днів.



pic

Для більшої ефективності додайте до неї декілька крапель вітаміну Е.

Вважається, що ефективність засобу від розтяжок при вагітності буде високою, якщо до його складу входять вітаміни А і Е, колаген, еластин, екстракт ромашки і будь-які натуральні олії. Враховуйте це при купівлі косметики.



pic

На жаль, використання косметичних засобів не є гарантією того, що розтяжки не виникнуть. Багато що залежить від генетичної схильності і особливостей організму. Але у будь-якому випадку, якщо виникнуть розриви при користуванні косметикою, то вони будуть не такими сильними і менш помітними, чим якби ви зовсім не користувалися ніякими засобами.

Якщо ви замислюєтеся про те, як уникнути розтяжок при вагітності, пораджу вам контрастний душ і масаж, як прекрасний метод боротьби з розтяжками.

Джерело: zhenskij-sajt.ru