Про розширення економічного і культурного співробітництва йшлося під час зустрічі керівників Рівненського району з представниками Пйотрковського повіту Лодзького воєводства, що в Польщі.

Голова Рівне нської райдержадміністрації Володимир Пилипчук розповів членам польської делегації про економічний та соціально-культурний потенціал району.

Зокрема, він звернувся до старости Пйотрковського повіту Станіслава Цубала з пропозицією налагодити більш тісну співпрацю між підприємцями Рівне нського району та Пйотрковського повіту.

Станіслав Цубала відзначив відкритість органів державної влади Рівне нщини та готовність до співпраці. Він висловив надію, що ця зустріч дасть можливість налагодити більш тісне співробітництво і між органами місцевого самоврядування.

На думку голови Рівне нської районної ради Віталія Стельмаха, таким чином буде налагоджено обмін досвідом з питань державотворення та децентралізації, оскільки процес об’єднання громад в Україні проходить з врахуванням європейського досвіду і, зокрема, досвіду Польщі.

За результатами зустрічі сторони підписали домовленість про укладання договору про торговельно-економічне і культурне співробітництво, повідомляє Рівне нська ОДА.