Деякі мають красиві нігті від природи, а хтось вирішує створити гарний манікюр за допомогою нарощення. Якщо ви нарощуєте нігті - вам варто знати про правила догляду за ними. Якими саме? - читайте далі.

У перші дві доби, після того як були нарощені акрилові чи гелеві нігті необхідно утриматися від походів у сауну, лазню або басейн. Також, не можна приймати гарячу ванну, а час для прийняття душу необхідно скоротити до мінімуму. Пов'язані такі запобіжні заходи з тим, що поки матеріал для нігтів занадто «свіжий» він сильніше піддається деформації, і більш сприйнятливий до сильних перепадів температури. До слова, дотримуватися обережності з водою доведеться весь час, поки на ваших пальчиках красуватимуться штучні нігтики.

Посуд і підлоги потрібно мити в гумових рукавичках (не тільки через запобігання контакту з водою, але і з сильними абразивними речовинами, що містяться в побутовій хімії), і не варто довго засиджуватися у ванні, або хоча б стежите за тим, щоб руки не перебували весь час у воді.



pic

З нарощеними нігтями не можна робити водні ванночки для відпарювання кутикули. Використовується спеціально призначені засоби для розм'якшення і подальшого видалення шкірки навколо лунки нігтя

Від звички постукувати нігтями по стільниці доведеться позбутися. Власні нігті не реагують на такі мінімальні механічні дії. Але під час нарощування, вони були підпиляні, їх товщина дещо зменшилася, матеріал, який використовувався для формування штучного нігтя, проник в утворилися після підпилювання, щербини, і тісно злився з власним слабшим тепер нігтем. Тому, навіть настільки невинне заняття може негативно вплинути на них, аж до виникнення больових відчуттів в області нігтьової пластини.



pic

Для косметичного догляду слід придбати спеціальні манікюрні приладдя. У пилочок має бути високий рівень абразивності, не менше 100. Також знадобляться пилочки для полірування.

Забудьте про використання звичайних металевих пилочок і манікюрних ножиць, або кусачки. При використанні цього приладдя можна легко пошкодити гель або акрил, і по поверхні штучного нігтя підуть тріщини.



pic

Під час корекції можна збільшити довжину нарощеного нігтя, так як він стане менш міцний. Краще зняти нігті повністю і зробити їх заново необхідної довжини. І найголовніше - фарбувати нарощені нігті можна тільки тими лаками, які не містять у своєму складі ацетону.

Джерело: stopbolezni.net