(*Є багато способів, як доглядати за нігтями,*) щоб вони не розшаровувались та не були ламкими, добре росли, були міцними і здоровими. Більшість з таких процедур роблять у салонах, проте приготувати потрібний засіб можна і в домашніх умовах. Як саме? - читайте далі.

Насамперед, варто розуміти, що запорука красивих нігтів криється не тільки в процедурах і косметичних засобах, але і в правильному харчуванні.

Віддавай перевагу свіжим фруктам і овочам, горіхам, злаковим, молочним продуктам і нежирному м'ясу.



pic

Також, перед тим як робити манікюр, ти можеш протягом 10-15 хвилин розпарити нігті в гарячій воді зі столовою ложкою морської солі, крапнувши пару крапель йоду або лимона. Йод робить нігті міцніше, а лимон надає їм здоровий вигляд.

Після розпарювання і разм’якшення нігтів, посунь кутикулу дерев'яною паличкою, акуратно обріж або спиляй її, змастивши попередньо спеціальним лаком або гелем, що містить пантенол і алантоїн.



pic

Після процедури не забудь нанести на нігті зволожуючий крем або будь-яку рослинну олію (авокадо, мигдальну, оливкову або кокосову). Ці продукти якраз дуже ефективні в лікуванні пошкоджених нігтів.

Хочеш, щоб твої нігті були завжди здоровими і міцними, балуй їх масками і компресами з натуральних компонентів. Наприклад, підігрій столову ложку оливкової олії, додай туди кілька крапель лимонного соку і втри суміш масажними рухами в пальці, кутикулу і нігті. Походи так 10-15 хвилин, потім помий руки теплою водою з милом.



pic

Влітку ми їмо багато ягід, які відмінно підходять для відновлення і зміцнення нігтів. Розітри смородину, малину, полуницю, чорницю, нанеси кашку на нігті і шкіру навколо них. Походи так 10-15 хвилин, потім помий руки теплою водою.

Тим, хто не вірить в народну медицину, підійдуть салонні процедури, наприклад, покриття нігтів біогелем (поживним складом, що на 70% складається з протеїнів), який зміцнює і стимулює зростання нігтів.

Джерело: lady.tochka.net