Якщо вам не підходить звичайна косметика - вихід є. Альтернативою може бути гіпоалергенна косметика. Проте, зараз існує безліч підробок, які можуть нашкодити вашому здоров'ю. Отож, як обрати якісну та дійсно дієву гіпоалергенну косметичну продукцію, - читайте далі.

1. Виробники не заперечують, що в продукції з позначкою "гіпоалергенна" можуть бути компоненти, які подіють негативно саме на вашу шкіру. І, навіть якщо на 100 добровольцях серія перевірок якоїсь б'юті-лінії не виявила алергічної реакції, це не дає гарантії, що у вас вона не викличе найсильнішого роздратування. Але все ж, якщо ви є володаркою чутливої шкіри, схильної до алергії, гіпоалергенна косметика найменш ризикована для вас.

2. Гіпоалергенна косметика і косметика для чутливої шкіри - це різні поняття. Перша - створена для догляду за шкірою, друга - використовується для лікування, з метою покращити захисний бар'єр.



pic

3. Будь-яка косметика, навіть якщо вона гіпоалергенна, повинна попередньо тестуватися на вашій шкірі. Дерматологи пропонують трохи роздряпати ділянки шкіри на згині ліктя і нанести туди крем.

Якщо після цього ви виявили подразнення, почервоніння, поколювання, набряклість в області, де був нанесений крем, а також свербіж - це сигнали того, що цей продукт вам не підходить.



pic

Правда, лікарі додають ремарку, алергія на певний компонент може виникнути не одразу, а наприклад, через півроку регулярного використання косметики, коли настане етап накопичення алергенів.

4. Лінії косметики з позначками "без парабенів", "гіпоалергенно", не дійсні без штампа дерматологічної лабораторії.



pic

5. Для того, щоб уникнути ексцесів зі своїм здоров'ям, купуйте гіпоалергенну косметику в аптеці або орієнтуєтеся на лінії професійної косметики і класу люкс.

6. Якщо ви схильні до сильної алергії, купуючи б'юті -лінію, проконсультуйтеся з її використання з лікарем-дерматологом.

Джерело: pan-ta-pani.com