У Рівному було проведено семінар-тренінг для розпорядників бюджетних коштів та суб’єктів господарської діяльності на тему: «Організація та здійснення закупівель товарів, робіт і послуг в контексті Закону України «Про публічні закупівлі».

На даний момент переформатування державних закупівель на «публічні закупівлі» впевнено переходить на наступний етап, зокрема поширення системи електронних закупівель по всій території України.

У зв'язку з цим та з метою належного виконання вимог нового законодавства та здобуття практичних навиків щодо роботи у системі «ProZorro», необхідністю максимально роз’яснити розпорядникам державних коштів методику та характер здійснення процедури електронної системи закупівель Рівне нським обласним центром перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій було організовано захід.

Зокрема, керівник напрямку розвитку державних закупівель в компанії «Prom.ua» Андрій Баришполь на конкретних прикладах пояснив, як зареєструватися та проводити торги на майданчику.

- Аби користуватися системою, потрібен лише комп’ютер та підключення до Інтернету. Водночас, як показав досвід, можна проводити закупівлі із економією до 100%. Усі аукціони, що відбулися в «ProZorro», зажди залишаються в системі, їх усі можна переглянути, - наголосив Андрій Баришполь.

У ході семінару-тренінгу, в якому взяли участь понад 200 слухачів Центру, було активно обговорено проблемні ситуації, що стосуються визначеної тематики, повідомляє прес-служба облради.