Постійна комісія обласної ради з питань екології, природокористування, охорони навколишнього середовища та ліквідацій наслідків Чорнобильської катастрофи на чолі із Володимиром Валявкою рекомендувала відмовити в погодженні надання спеціального дозволу на видобування бурштину в районі ділянки родовища «Золоте».

«У пакеті документів, котре надіслало товариство з обмеженою відповідальністю «РЕД.МЕТ» відсутні погодження місцевих громад та інвестиційний проект з відповідними зобов’язазннями стосовно розробки Південно-Східної ділянки родовища «Золоте» на Дубровиччині. Окрім того документи надійшли до обласної ради занадто пізно і тому відповідний проект рішення не був розглянутий іншими комісіями обласної ради, що становить грубе порушення Закону України «Про місцеве самоврядування.

Тому наша комісія рекомендувала голові обласної ради внести на розгляд пленарного засідання проект рішення про відмову у наданні такого дозволу. Разом із тим ми готові до співпраці у випадку, якщо в подальшому пакет документів міститиме в собі всі необхідну нормативну базу», - зазначив голова комісії з питань екології природокористування, охорони навколишнього середовища та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Володимир Валявка.