Для грамотного підбору ефективних засобів для лікування прищів важливо зрозуміти, що вони собою являють. Прищ виникає в результаті закупорки сальної залози, при приєднанні інфекції вона запалюється, що супроводжується почервонінням. У власників жирної шкіри найчастіше з'являються прищі, виникають комедони, акне, вугри, позбавитися від яких нелегко, але можна. Як саме - читайте далі.

Умовно всі засоби для лікування прищів ділять на групи, залежно від характеру дії. Основним критерієм вибору такого препарату має бути стан шкіри. Якщо ціна аптечних засобів для вас велика, ви можете приготувати деякі препарати будинку своїми руками. Розберемо докладно кожну групу засобів від прищів.

Засоби цілеспрямованого впливу

При наявності максимум 6-7 прищів ви можете використовувати точкові засоби від прищів, які впливають безпосередньо на прищ, не надаючи дії на здорові тканини. З народних засобів ефективними є: масло чайного дерева, спиртові настоянки календули, прополісу, березовий дьоготь.



pic

Аптечні препарати для лікування прищів діють за рахунок таких активних компонентів, як бензоїл пероксиду, антибіотик або цинк - це пояснює їх антибактеріальну властивість. Є засоби від прищів на основі вазеліну, такі як саліцилова, сірчана або цинкова мазь. Застосовувати їх потрібно лише точково, тому що вазелін викликає закупорювання пір, що може призвести до запалення фолікулів. Деякі точкові препарати особливо ефективні, що робить їх популярними при лікуванні трофічних виразок.

Якщо шкіра схильна до появи прищів, потрібно використовувати засоби для вмивання. Умиватися потрібно не тільки після зняття макіяжу, але при жирній шкірі - вранці перед його нанесенням.



pic

Будь-який засіб від прищів діє місцево, тому якщо у вас є гормональні захворювання, проблеми з обміном речовин або інші патології, що призводять до порушення функцій епідермісу і регенерації клітин, потрібно проводити комплексне лікування спільно з фахівцями.

Всі гелі для вмивання мають у своєму складі азелаїнову кислоту, антибіотики або ретиноід.



pic

Курс лікування, зазвичай, становить 1-2 місяці, тільки при такому підході ви зможете помітити ефект. Пам'ятайте, що подібні засоби мають протипоказання і побічні властивості, тому перед їх використанням кошти уважно ознайомтеся з інструкцією.

Крім препаратів для лікування існують ще й профілактичні засоби, які дозволяється застосовувати тривалий час. Це всілякі лосьйони, до складу яких входять екстракти трав: алое, календули, ромашки, оману, звіробою, кропиви. Для отримання результату, користуватися подібними лосьйонами для профілактики виникнення прищів потрібно регулярно.

Джерело: modney.pp.ua