Якісні, професійні засоби по догляду за волоссям не завжди можуть вирішити проблему поганого стану волосся, а відвідувати салони краси не завжди знаходиться час і не кожній жінці по кишені. У цьому випадку допоможе ламінування волосся в домашніх умовах, яке захистить волосся від пошкодження.

Процедура ламінування

Така косметична процедура складається з декількох етапів, кожен з яких виконує свої функції:

Очищення

Для того щоб підготувати волосся до ламінування, їх необхідно ретельно очистити забруднень. Для цього підійдуть професійні шампуні.

Живлення

Попереднім етапом може стати маска для волосся, призначена для того, щоб наситити його вітамінами, живильними речовинами і зволожити.



pic

Безпосередньо ламінування

Процедура ця полягає в тому, що на волосся на нетривалий час (10-15 хвилин) наноситься спеціальний засіб, потім він змивається, залишаючи на волоссі захисну плівку, яка з часом змивається, проте позитивного ефекту вистачає мінімум на три-чотири тижні. Для нещодавно фарбованого волосся ця процедура збільшує стійкість фарби майже на місяць, проте варто пам’ятати, що після ламінування не можна використовувати маски та засоби для глибокого очищення волосся.

При ламінуванні волосся в салоні є один істотний мінус: його дорожнеча. Враховуючи порівняно невеликий термін дії процедури, не всі жінки можуть дозволити собі часто її використовувати, однак того ж ефекту, як в салоні, можливо досягти і в домашніх умовах. Однак першу, пробну процедуру рекомендується все ж провести в салоні: таким чином вдасться оцінити результат впливу, а також подивитися як це робить майстер.

При ламінуванні волосся в домашніх умовах потрібні всі ті ж підготовчі процедури (очищення, живлення), а також склад для ламінування. Такий склад можна купити в професійних магазинах (зазвичай вони продаються відразу в комплекті з шампунем і маскою, а іноді доповнюються відтіночними засобами) або ж приготувати самостійно за домашніми рецептами.



pic

Купуючи засоби для ламінування в домашніх умовах, не варто орієнтуватися на ціну: нерідко дорогі набори виявляються малоефективними. Пам’ятайте, що склад для ламінування повинен бути густим по консистенції, таким, щоб при нанесенні він не розтікався а схоплювався на волоссі.

Якщо ж професійні засоби для ламінування вашого волосся здадуться вам занадто дорогими, можна скористатися звичайним желатином.

Ламінуємо волосся желатином

Рецепти для ламінування волосся в домашніх умовах на основі желатину є найбільш простими і поширеними. Для приготування складу потрібно желатин-основа (1 столова ложка, розведена трьома столовими ложками гарячої води). Його необхідно залишити приблизно на чверть години, щоб розбухнув. Потім додаються інші компоненти. Серед них можуть бути:

1. реп’яхова, рицинова, абрикосова олія;

2. жовток;

3. бальзами для волосся; 4. маска для волосся; 5. будь-яка маска, приготована за народними рецептами.



pic

Можна, також використовувати різні сироватки, бальзами та кондиціонери, маски після фарбування і так далі. Однак, рекомендується застосовувати той засіб, який вже зарекомендував себе позитивно, при цьому ламінування посилить позитивний ефект і продовжить час його впливу.

Приготувавши склад, його слід нанести ретельно на кожне пасмо волосся. Потім одягнути поліетиленову шапочку, замотати волосся рушником і ретельно прогріти феном. Тримати склад на волоссі необхідно приблизно 45 хвилин. Потім маску потрібно змити і просушити волосся.

Після того, волосся легше розчісується і навіть після сну виглядає доглянутими, блискучими і гладким.

Ламінування захищає волосся від пошкодження, живить, надає їм блиск і доглянутий вигляд. І хоча в салонному варіанті це вельми дорога процедура (враховуючи відносно невеликий термін дії), вона доступна кожній жінці в домашніх умовах з використанням простого складу на основі желатину.

Джерело: lediportal.pp.ua