Втомилися від ламкого, сухого та посіченого волосся? Вихід є. Без великих витрат можна відновити своє волосся в домашніх умовах. Як саме? - читайте далі.

Не так давно передова технологія випрямлення волосся була доступна лише професіоналам. Зараз просто виконати кератинове випрямлення волосся в домашніх умовах.

Як діє кератинове випрямлення волосся

До складу кремів, що застосовуються для кератинового випрямлення волосся, входять нано-молекули кератину. "Нано" означає одну мільярдну частину одиниці, і така найдрібніша частинка проникає в пошкоджені волосся і заповнює всі порожнечі і тріщини.



pic

Після того, як кератин покриє всю поверхню волосся, відбувається процес випаровування розчинної речовини, а потім - реакція полімеризації. Полімеризація необхідна для заповнення тріщин у волоссі. Волосся стає еластичним.

Потім, під впливом пари, утворюється перманентний (постійний) нерозчинний шар кератину. Волосся стає слухняним і чудово піддається укладанню.



pic

Сама процедура випрямлення включає в себе три етапи.

1. Очищення шампунем інтенсивного очищення від укладальних засобів, шкірного сала і пилу.

2. Догляд. Під час процедури відбувається просочення волосся кератином. Склад рівномірно розподіляється на волосся по всій довжині. Від коренів волосся треба відступити не більше одного сантиметра.



pic

3. Випрямлення. Волосся треба розділити на пасма не ширше 25 сантиметрів. За допомогою вирівнювача для волосся пасма випрямляють (температура нагріву 230 градусів). При такій температурі волосся не "горить", а білок кератину згортається і щільно закриває лусочки волосся.

Відразу ж, після випрямлення волосся стає гладким і прямим. Змити рідину можна через годину після закінчення процесу випрямлення, але краще залишити його на 48 годин.

Джерело: poradumo.pp.ua