Організаційний комітет з підготовки та проведення в Україні у 2017 році пісенного конкурсу Євробачення утворив Уряд на своєму засіданні 1 червня.

Як повідомляє «Урядовий портал», відповідний проект розпорядження Кабінету Міністрів України «Про утворення Організаційного комітету з підготовки та проведення в Україні у 2017 році пісенного конкурсу Євробачення» розроблений Міністерством культури України з метою гідного проведення пісенного конкурсу, що є справою честі для всієї держави.

Перемога України на пісенному конкурсі Євробачення у 2016 році відкрила для нашої країни вікно можливостей, як для представлення нашої країни широкому загалу, так і для пришвидшення реформ в Україні.

З метою належної підготовки зазначеної події Уряд створив Організаційний комітет з підготовки та проведення в Україні у 2017 році пісенного конкурсу Євробачення.

До першочергових завдань створеного Оргкомітету відносяться відбір міста, в якому проходитиме Євробачення в 2017 році, а також розробка та подальше схвалення детального Плану заходів з підготовки та проведення в Україні у 2017 році престижного пісенного конкурсу.