Книжкову виставку «Українській повстанській армії «Поліська Січ» – 75 років» з нагоди цієї пам’ятної дати відкрили у Рівненській обласній бібліотеці.

В експозиції представлено книги та часописи, присвячені «Поліській Січі» та її командиру генерал-хорунжому Т.Бульбі-Боровцю. А також – тематичний бібліографічний список близько зі ста джерел.

«Поліська Січ» – збройно-політичне формування, що діяло на Волині протягом 1941-1944 рр. 28 червня 1941 року було створено перший загін «Поліська Січ» під командуванням Тараса Боровця (1908-1981) (псевдо Бульба) – генерал-хорунжого, уродженця с. Бистричі Березнівського району Рівне нської області. Керівники формування дотримувались ідеї незалежності України. Тарас Боровець був близьким до керівництва Державного центру УНР в еміграції на чолі з А. Лівицьким.

На Рівне нщині гідно вшановується пам’ять командира «Поліської Січі» Т.Бульби-Боровця. Так, на батьківщині політичного діяча – у с. Бистричі є меморіальна дошка, у Березному – пам’ятник. На бульварі Директорії у Рівному встановлений наріжний камінь на місці спорудження пам’ятника.

Також на вул. Т. Бульби-Боровця в обласному центрі встановлено пам’ятну дошку, повідомляють у прес-службі Рівне нської ОДА.