Від стану вашого волосся залежить більше, ніж ви думаєте. Розкішність його може зробити ваш образ як неперевершеним, так і зіпсованим. Як зробити волосся своєю гордістю, а не навпаки, - читайте далі.

Для грубого кучерявого волосся

Кучеряве волосся, як правило, сухе, оскільки кількість жиру, що виділяється клітинами шкіри, не достатньо, щоб вкрити волосся до самих кінчиків. Для грубого кучерявого волосся підійдуть жирні і зволожуючі шампуні. Шампунь для кучерявого волосся повинен мати в складі масло ши, зародків пшениці, горіхові масла.

Для грубого кучерявого волосся обов'язкове регулярне використання кондиціонера. Чоловікам і жінкам з грубим волоссям обов'язково потрібно дивитися, що входить до складу кондиціонера.



шампунь для волосся

Для тонкого жирного волосся

Чоловіки і жінки, які мають тонке жирне волосся, прагнуть позбутися від жирного зовнішнього вигляду волосся. Тому для них дуже важливо не використовувати жирний шампунь, який рекомендований виключно для миття грубого кучерявого волосся.

При частому митті волосся, можна чергувати звичайний спосіб із сухим миттям, використовуючи при цьому сухий шампунь або тальк. Крохмаль і борошно із зернових хоч і є натуральними продуктами для зменшення жирності, але волосся склеюється і псується, якщо не вдасться його добре вичесати. Тут вибір залишається за вами.

Кондиціонери не так важливі для захисту жирного волосся. Якщо ви легко розчісуєте волосся після миття, кондиціонер іноді можна і пропустити. Якщо у вас слабке жирне волосся, використовуйте завжди тільки легкий кондиціонер. Хорошим варіантом може стати спрей-кондиціонер, оскільки він найлегший з відомих типів. Вам також не варто наносити шампунь для волосся двічі, якщо волосся не дуже масне.



шампунь для фарбованого волосся

Фарбоване волосся (після хімічної обробки)

Для фарбованого волосся і того, що піддавалося хімічній обробці, а також якщо Ви регулярно користуєтеся феном або засобами для укладки, слід вибирати засіб для комбінованого типу волосся. Таке волосся, зазвичай, має жирні корені і пересушені кінчики. Мийте голову один раз в два дні. Основну кількість шампуню розподіляйте на коріння волосся, залишаючи кінчики практично сухими. З них змиється весь жир і бруд під час ополіскування голови.

Після того як волосся вимите, рясно нанесіть на кінчики волосся зволожуючий кондиціонер і залиште на п’ять хвилин. Сполоснувши волосся, замотайте його в рушник і дайте волозі увібратися в нього. Ні в якому разі не тріть волосся рушником, це може привести до обламування пошкоджених або посічених кінчиків.



кондиціонер для фарбованого волосся

Якщо у Вас фарбоване волосся – стежте за тим, щоб до складу кондиціонера не входив силікон, який роз’їдає барвний пігмент, що робить волосся бляклим і неживим.