З часом шкіра нашого тіла втрачає свою еластичність: в когось з роками, а в когось через неправильний догляд за ним. Аби мати красиве тіло - необов'язково ходити на дорогі процедури у косметичні центри, маски, які повернуть еластичність та красу вашому тілу можна приготувати в себе вдома. Рецепти найкращих з них - читайте далі.

Які ж біологічно активні речовини здатні повернути шкірі високий рівень еластичності?

Вітамін А – його заслуга в тому, що він стимулює утворення колагенових волокон в дермі, зволожує шкіру, позбавляє від ороговілих клітин. Продукти, що містять багато ретинолу – чорниця, морква, печінка, шпинат, манго, молоко, диня, яєчний жовток.

Вітамін С – є потужним антиоксидантом, що ліквідовують вільні радикали, а значить, здатний зберегти колаген і еластин в дермі, збільшити їх вироблення. Аскорбінкою багаті цитрусові, чорна і червона смородина, болгарський перець, капуста.



еластичність шкіри

Вітамін К – підтримує на належному рівні концентрацію карбоксиглутаминовой кислоти, що забезпечує однією з багатьох найвищу ступінь пружності шкіри. В компетенції цього вітаміну є позбавлення від темних кіл під очима, від зморшок. Щоб отримувати його з їжею, потрібно їсти авокадо, спаржу, сою, оливкову олію, томати.

Вітамін Е – загоює ушкодження тілесних покривів, має властивість пом’якшувати шкіру, робить її більш гладкою, збільшувати вироблення колагену. Крім того, токоферол являє собою антиоксидант. Все в сукупності позитивно позначається на ступені пружності шкіри.

Вітаміни групи В – беруть участь у виробництві клітин шкіри, запобігають утворенню зморшок, позбавляють від лущення і сухості. Їх багато в продуктах тваринного походження: яйцях, молоці, м’ясі, рибі.



рецепти масок для тіла

Найкращі рецепти молодості для грудей і живота

Рецептів для підтяжки цих проблемних зон існує безліч. Ваша справа - підібрати для себе ідеальний варіант і не забувати робити процедуру кілька разів на тиждень.



маски для тіла

Маска-компрес з редьки

Така маска для пружності грудей здатна збільшити її об'єм. Принаймні,таке обіцяють в жіночих журналах. Основний інгредієнт - редька. Цей коренеплід подрібнюють в кашку, додають масло пачулі і оливкове (по одній чайній ложці). Суміш розподіляють на марлі і у вигляді компресу викладають на груди. Змивається все теплою водою. Повторювати процедуру необхідно через день протягом місяця. Сік редьки зігріває і викликає приплив крові до клітин шкіри. За рахунок цього груди стають пружними.

Маска з чорної глини

Маску для пружності шкіри живота з чорної глини робити просто. Для цього, глину розбавляють соком алое, додають улюблені масла і наносять на шкіру. Через 20 хвилин змивають.

Правильно доглядайте за своїм тілом та майте неперевершений вигляд щодня!