Навіть ідеальний макіяж може затьмарити така, на перший погляд, незначна проблема, як чорні цятки на обличчі. Аби позбутися їх, жінки йдуть у Спа-салони або до косметологів, проте для тих, кому це не по кишені, ми підготували дієві рецепти масок, які можна приготувати самостійно і без великих витрат.

Існує дуже велика кількість різноманітних народних засобів, які успішно борються з чорними цятками. Ось декілька з них.

Раз на тиждень можна використовувати маску з білої глини (каолін). Вона дуже проста в застосуванні і обійдеться вам в копійки. Для її приготування досить розвести невелику кількість глини у воді до утворення сметаноподібної кашки. Нанесіть маску на обличчя або тільки проблемні ділянки і залиште на 10-15 хвилин. Після чого змийте теплою водою і нанесіть зволожуючий крем для обличчя.



як позбутися чорних цяток

Не менш ефективною буде маска з геркулесу. До однієї столової ложки вівсяних пластівців, подрібнених в кавомолці, додайте щіпку соди. Отриманий порошок розведіть кефіром до утворення густої кашки. Нанесіть її на все обличчя або тільки на проблемні ділянки і залиште на 10-15 хвилин. Далі помасажуйте трохи цю суміш на обличчі і змийте водою. Не забудьте після процедури зволожити шкіру.

При жирній і комбінованій шкірі як можна краще підійде маска з звичайного кефіру. Завдяки високому вмісту кислот, він легко розчиняє шкірне сало, очищаючи таким чином обличчя від чорних цяток. Нанесіть кефір на 15-20 хвилин і змийте теплою водою.



маски від чорних цяток

Користується величезним успіхом і маска з одного яєчного білка, свіжовичавленого соку алое (1 ч. л) і лимонного соку (1ч. л). Всі інгредієнти ретельно перемішуються і наносяться на місця найбільшого скупчення чорних цяток. Як тільки маска підсохне (приблизно через 20 хвилин), змийте її теплою водою.

Не складе особливих труднощів приготувати рисову маску. Для цього візьміть склянку рису, відваріть його і залиште на ніч у воді. Уранці злийте рідину, а рис подрібніть і нанесіть на обличчя. Тримати таку маску потрібно близько 15 хвилин. Змийте її теплою водою і зволожите шкіру кремом.

У домашніх умовах також можна приготувати трав’яну маску. Квіти ромашки (2 ст. л) залийте окропом до утворення густої кашки, додайте туди чайну ложку житнього борошна і чайну ложку лимонного соку. Перемішайте цю суміш і в теплому вигляді нанесіть на обличчя, приблизно, на 20 хвилин. Далі змийте прохолодною водою шкіру.

Багатьом впоратися з чорними цятками допомагає морська сіль. Для початку подрібніть її, щоб не поранити шкіру. Змішайте невелику кількість солі з водою, змочіть цим розчином ватяний диск і прикладіть до проблемної ділянки. Змийте залишки солі з обличчя теплою водою.



чорні цятки

Чорні цятки: парові ванночки

У широкій каструлі заваріть траву: м’яту, липу, ромашку, шавлія, полин, деревій, хвощ, календула, чистотіл – що знайдете вдома. Зніміть каструлю з вогню, накрийте себе рушником і нахиліться над парою.

Не варто нагинатись занадто низько, щоб не обпекти шкіру. Навіть якщо ви не відчуваєте гарячий пар на обличчі, ефект від процедури буде. Так треба посидіти 10-20 хв.

Якщо у вас виступає кровоносна сіточка на обличчі, не зловживайте розпарюванням. Робіть це не частіше 1 разу на місяць.

Косметична глина. Вона добре очищає шкіру, продається в аптеках і відділах косметики. Розведіть її як вказано на упаковці. Можна добавити сметану або олію, якщо у вас суха дерма.

Користуйтеся порадами, і нехай ваше обличчя завжди випромінює здоров'я.